Változások a .hu domain regisztrációban

hulogo

2021. július 1-én frissült a Domainregisztrációs szabályzat és ezzel együtt több dolog is változott a regisztrációs és átregisztrációs folyamatban.

A legnagyobb változás, hogy mostantól a .hu domainek már nem csak két évre regisztrálhatók! A korábbi rendszer két éves regisztrációs időtartamot tett lehetővé, a frissítés után a domainek már 1-től 5 évig regisztrálhatók. Szintén újdonság, hogy mostantól a domainek több éves megújítása is tárolódik a nyilvántartó adatbázisában, így ha a regisztrátor implementálta a fejlesztést, az átregisztráció során már nem vesznek el az egy éven felül befizetett évek.

A frissítés után a hagyományos, okirat alapon nyilvántartott domainek faktorizálását a regisztrátorok is el tudják végezni, így a jövőben jelentősen egyszerűsödhet majd az átregisztrációs folyamat, mivel az egy- és kétfaktoros domainek átregisztrációjához nem szükséges regisztrációs lap.

A változások 2021. július 1-én éjfélkor léptek életbe, az ehhez szükséges fejlesztéseket már korábban elvégeztük, így az új funkciók már elérhetők ügyfélkapunkon .hu domain regisztráció és megújítás esetén.